Välkommen till NorrlandsGuld.se

Här språkar vi emellanåt om alkholhaltiga drycker, således måste du vara 20 år fyllda för att ta del av innehållet

Hur gammal är du?


På norrlandsguld.se använder vi oss av så kallade cookies för kunna att ge dig ett gemytligare besök på vår hemsida.

hållbarhet på norrlands sätt

Vi brukar säga att Norrlands är till för tillfällena då du vill vara dig själv för en stund. En stund kanske inte låter som mycket för världen – snäppet längre än ett ögonblick, något kortare än ett tag. Men i det stora hela är en stund också precis så lång tid som vi har på oss, innan vi vandrar vidare till de evigt guldglimmande hjortronfälten.

 Så, låt oss göra det mesta av den stunden vi har, och låt oss sedan lämna tillbaka jorden i det skick vi fann den. För alla stunder efter oss.

utan natur, inget öl

Som sagt, Norrlands är en produkt av de djupa skogarna i norr. En produkt av naturen. Alla våra öler bryggs med detta i åtanke. För det är ju en tämligen enkel ekvation: utan natur, inget öl. Därför strävar vi alltid efter att minimera vår klimatpåverkan så mycket det bara går. För att kunna erbjuda ett öl som kan avnjutas med lika gott samvete idag, som i framtiden.

Som man ropar i skogen får man svar

Förespråkar man ett hållbart leverne måste man föregå med gott exempel. Vi arbetar därför utifrån en cirkulär filosofi, med återvinningsbara bägare och plastsvep – ni vet det där höljet kring våra sexpack – gjord på 100 % återvunnet material. Dessutom har bryggeriet i Grängesberg sedan hösten 2019 ställt om till helt fossilfri energianvändning. Bland annat så återanvänder vi dravet, en restprodukt från ölbryggningen, som biobränsle och den elen vi köper in är alltid förnybar. Målet är att vara en helt fossilfri verksamhet till 2025, och fram till dess klimatkompenserar vi för de utsläppen som vi har.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Alkohol & Ansvar

Hållbarhet handlar om långsiktigt välmående för hela floran och faunan – oss människor inkluderat. För oss öltillverkare är det extra viktigt att ha i åtanke. Vi måste ta ansvar för de risker som finns med osund alkoholkonsumtion, inte minst i samband med marknadsföring av våra produkter. Detta ansvar tar vi  bland annat genom att följa lagens alla regler, stödja organisationer som arbetar för en sundare dryckeskultur i Sverige, och utbilda svenska krogar & restauranger i frågan.

‍Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Alkoholfritt är hållbart

Genom att också erbjuda alkoholfria öler vill vi verka för en sund dryckeskultur. Med genuint goda alkoholfria alternativ skapar vi fler möjligheter att välja bort alkoholen, utan att för det behöva välja bort en
trevlig stund.

Tillbaka