Välkommen till NorrlandsGuld.se

Här språkar vi emellanåt om alkholhaltiga drycker, således måste du vara 20 år fyllda för att ta del av innehållet

Hur gammal är du?


På norrlandsguld.se använder vi oss av så kallade cookies för kunna att ge dig ett gemytligare besök på vår hemsida.

hållbarhet på norrlands ljus sätt

Norrlands Ljus är tillverkad av 100% ekologisk Perlehumle och 100% ekologisk svenskodlad korn. Dessutom är 100% av elen som används vid tillverkningen av Norrlands Ljus förnyelsebar och genom att använda bioenergi från drav, en organisk restprodukt från öltillverkningen, minskas oljeberoendet till nära noll. Lägg där till att alla ingredienser är ekologiska samt att inga animaliska produkter används i tillverkningsprocessen. Ett framtidsöl helt enkelt.

utan natur, inget öl

År 2025 ämnar vi vara en helt fossilfri verksamhet, och vi har redan kommit en bra bit på vägen. Utöver att Norrlands Ljus är en helt ekologisk produkt, klimatkompenserar vi och vi har ställt om hela vår produktion till helt fossilfri energianvändning.

Läs mer här.

en cirkulär pizza

Tillsammans med prisvinnande pizzerian 800° har vi tagit fram en cirkulär pizza gjord på återvunna rester från bryggningen av vårt ekologiska öl. Pizzan döpte vi till Chiara Organica och degen innehåller 1/3 ekologisk drav från bryggningen av Norrlands
Ljus Alkoholfri.

Vi har serverat Pizzan under alla våra partner-festivaler, Åre Sessions, Lollapalooza och Way Out West sedan 2017.

#notwasted — plagg i pet

Skräp tänker vissa, återvinning tänker vi. All PET kan få nytt liv. För att understryka detta skapade vi tillsammans med Cheap Monday och Way Out West initiativet #notwasted och samlade under WOW 2018 upp plastflaskor från festivalområdet. Flaskorna blev i sin tur en jacka – helt producerad i Sverige på 100% festivalrester.

tillbaka